Kamnik, 7.4.2023 – Dela na igriščih našega kluba kljub nekajdnevni zmrzali lepo napredujejo. Na vsa igrišča (z izjemo igrišča 4) smo že nanesli tenisit, namestili zelene blende, itd. Če nam ne bo preveč nagajal dež, bodo prvi igralci na igrišče lahko stopili že okrog 15. aprila 2023. Seveda takrat še ne bo mogoče igrati »na točke«, najprej bo dovoljeno samo »šupsanje«. Naša igrišča praviloma postanejo trda in primerna za normalno igranje zelo hitro, tako da tudi letos pričakujemo, da bodo okrog 20. aprila »polno operativna«. Opazili smo, da je tenisit, ki smo ga od italijanskega podjetja prejeli letos, drugačen kot prejšnja leta. V njem je veliko neke bele snovi, videli bomo, kaj bo s to snovjo po dežju. Morda gre za kakšno kemično sestavino, ki pomaga pri vezavi tenisita. Če zadeva ne bo izginila, bomo tenisit pri italijanskem proizvajalcu reklamirali. Letošnji tenisit je na igriščih 4, 5 in 6, na ostalih treh igriščih smo nametali lanski tenisit, ki pa te bele snovi nima.
Letos imamo novega oskrbnika. Za igrišča bo skrbel Danijel Ramšak-Kebo, izkušen in preverjen »kader«, delal je v Komendi, na Duplici, še pred tem pa je pomagal enemu najboljših na področju urejanja igrišč Tinetu Jerasu. V klubu smo bili z delom prejšnjega oskrbnika Jožeta Gregorčiča čisto zadovoljni, odločitev o menjavi je prišla predvsem zato, ker je Matjaž Pogačar, ki je bdel nad njegovim delom in komuniciral z javnostjo (Jože je gluhonem), zaradi zdravstvenih težav napovedal, da se z igrišči ne more več »ukvarjati v takšni meri kot doslej. Ker nam ni uspelo najti nikogar, ki bi Pogačarja nadomestil, je posledično prišlo do tega, da najdemo nekoga, ki bo lahko samostojno komuniciral z javnostjo. Jožetu se zahvaljujemo za opravljeno delo in mu želimo veliko zdravja tudi v prihodnje!
Plačilo članarine: do 30. aprila 2023 je mogoče plačilo članarine po »nižji tarifi«. Podrobnosti o plačilu in višini članarine si lahko preberete na naši spletni strani www.tkkamnik.si s klikom na gumb »O klubu«. Letos je članarina po desetih letih nekoliko višja.
Po e-pošti smo vam že poslali koledar klubskih dogodkov/tekmovanj. Vabimo vas, da se klubskih tekmovanj udeležite v čim večjem številu, konec koncev ta tekmovanja organiziramo za vas. Vedeti morate, da organizacija in izpeljava tekmovanj zahteva kar nekaj časa, kar nekaj ljudi v organizaciji v času tekmovanj žrtvuje svoj prosti čas. Če se tekmovanj ne bo udeleževalo vsaj 20 igralcev, v tekmovanjih ne vidimo pravega smisla.
Prijave v Kamniško teniško ligo so odprte do 25. aprila 2023. V ligo se je že prijavilo cca 20 igralcev in igralk, letos pričakujemo povečanje števila igralcev v ligi: lani je igralo 40 igralcev, letos jih pričakujemo cca 50) Pošiljamo vam prijavnico in razpis.
Še vedno iščemo ljudi, ki bi bili pripravljeni pomagati pri delu kluba. Iščemo urejevalca spletne in facebook strani kluba, klubske funkcionarje, človeka, ki bo vodil Kamniško ligo in ostala klubska tekmovanja, iščemo trenerje, itd. Razen trenerskega dela so vsa ostala dela in naloge brez finančnega nadomestila.